Минали събития

 

Днес

г.

г.

УниБИТ ще проведе кръгла маса в Одрин

Университетът по Библиотекознание и Информационни Технологии (УниБИТ) ще проведе Регионална кръгла маса с международно участие на тема: „Национална сигурност, идентичност и медии в условията на глобална политическа и икономическа криза“ на 09 септември 2022 г. в гр. Одрин, Република Турция.

В рамките на научния форум ще бъде представена Националната научна програма „Сигурност и отбрана“. Доклади ще изнесат пре…

г.

г.

Среща на Изпълнителния съвет на ННП СиО

На 1 септември 2022 г. във Военна академия „Георги С. Раковски“, гр. София, ще се проведе среща на Изпълнителния съвет на Националната научна програма „Сигурност и отбрана“.

г.

г.

Първа работна среща по ННП СиО

На 07.07.2022 г. в Централния военен клуб в София се проведе първата работна среща на Национална научна програма "Сигурност и отбрана", след нейното стартиране на 19 май 2022 г.

Работната среща беше открита от полк. доц. доктор на науките Борислав Генов – директор на Института по отбрана и председател на Изпълнителния съвет на ННП „Сигурност и отбрана“. Приветствие към участниците отправи генерал-майор Тодор Дочев – началник на Военнат…

г.

г.

Среща на финансовите служби на бенефициентите от ННП СиО

На 23 и 24 юни 2022 г. във Велинград се състоя среща на финансовите служби на бенефициентите на Националната научна програма „Сигурност и отбрана“. На срещата бяха обсъдени и уточнени правилата и начините, по които програмата отчита финансите си. Финансовия координатор на ННП СиО представи презентация пред колегите си, финансисти.

г.

г.

Създаване на консорциум за изпълнение на ННПСиО

Споразумение за създаване на консорциум за изпълнение на Национална научна програма „Сигурност и отбрана” беше подписано на 13 януари 2022 г. във Военна академия „Г. С. Раковски“. Програмата е създадена в изпълнение на Националната стратегия за развитие на научните изследвания 2017-2030 и е приета с Решение на Министерския съвет № 731 от 21 октомври 2021 г.

Гости на подписване на споразумението бяха заместник-министъра на отбраната г-н…