Cassini Хакатон „Space for Defense and Security”

В периода 24-26.03.2023 г. в гр. София ще се проведе паневропейски Хакатон на тема “Space for Defense & Security“. Откриването на събитието ще бъде на 24 март от 09:00 ч. в хотел "Балкан" (Шератон), а подготовката на отборите и награждаването на победителите ще се проведе на 25 и 26 март в Централния военен клуб.

Хакатонът е част от инициативата на Европейската комисия за подпомагане на конкурентно-способността и иновативността на стартиращи компании в областта на Космоса (Competitive Space Start-ups for Innovation Initiative – CASSINI).

Петото издание на Хакатона CASSINI е тематично насочено към предизвикателствата за използване на технологиите, свързани с Космоса, за развитие и подобряване на способностите за сигурност и отбрана в Европа. Той ще включва три теми с предизвикателства, по които ще работят състезаващите се отбори – “Enabling cross-terrain mobility“, “Making the seas more secure“ и “Protecting our critical infrastructure“.

От българска страна Хакатонът се организира от Офиса за трансфер на аерокосмически технологии “РЦТ-ТТО“ – БАН, съвместно с Институт по отбрана “Професор Цветан Лазаров“ и ВВМУ „Никола Вапцаров”.

За повече информация вижте ТУК.

г.